Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ υλοποιεί από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι και σήμερα πρόγραμμα φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) για τη θεραπεία τους.

Η διαμονή σε έτοιμα προς χρήση, επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα είναι δωρεάν για τους ασθενείς και έναν συνοδό τους και αφορά κυρίως άτομα που προβλέπεται να έχουν μακροχρόνια διαμονή (δέκα και πλέον ημερών) και αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα εξασφάλισης στέγης, ενώ δίνεται προτεραιότητα σύμφωνα με τις ανάγκες και τη διαθεσιμότητα.

Τα διαμερίσματα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα, παραδίδονται κάθε φορά προς χρήση στους ωφελούμενους,  αφού πρώτα απολυμανθούν και αφού έχει απαραιτήτως προηγηθεί προγραμματισμός της διαμονής των ενδιαφερομένων ασθενών από το γραφείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου .

Από την αρχή του προγράμματος, τον Ιούνιο του 2020, μέχρι το τέλος του 2023, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 324 ασθενείς και 310 συνοδοί τους και στις 3 πόλεις ενώ το καλοκαίρι του 2021 βραβεύτηκε για την προσφορά του.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, προβλέπεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον πρώτο εξάμηνο του 2024.  Τα προς διάθεση διαμερίσματα είναι συνολικά είκοσι έξι (26): δεκατέσσερα (14) στην Αττική, επτά (7) στη Θεσσαλονίκη και πέντε (5) στην Πάτρα.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας ΕΛΛΟΚ: 210 7710335 (Δευτέρα – Παρασκευή  9:00 – 17:00)